Ontwerp De Hofmeesters genomineerd voor Tuin van het Jaar

Laatste nieuws

De Hofmeesters werken voortdurend aan nieuwe, bijzondere projecten voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hierbij volgen we de ontwikkelingen in de wereld van creatie van tuin en landschap op de voet. Het laatste nieuws vindt u hier.

Ontwerp De Hofmeesters genomineerd voor Tuin van het Jaar

 

Tuin Van Het Jaar 2015 Esselink01klEen tuinontwerp van de Hofmeesters, uitgevoerd door Hoveniersbedrijf Esselink, is genomineerd voor de Tuin van het Jaar 2015. De Hofmeesters en Esselink wonnen de prestigieuze prijs al drie keer eerder, in 2002, 2007 en 2010.

 

Eén stijl voor tuin en huis

De genomineerde tuin werd twee jaar geleden aangelegd in de Achterhoek. Het was de wens van de opdrachtgevers dat de tuin helemaal zou aansluiten bij hun huis, gebouwd in de stijl van de bekende Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Alle voor Wright zo kenmerkende details moesten ook in de tuin verwerkt worden. En dat is gelukt, dankzij onder andere een 'weggestopte' voordeur en horizontale en verticale vlakken die zowel in het huis als in de tuin terugkomen.

 

Tuin Van Het Jaar 2015 Esselink03klHoog niveau
De Tuin van het Jaar-wedstrijd wordt georganiseerd door de Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners (VGH). De afgelopen maanden heeft een jury alle genomineerde tuinen al bezocht en beoordeeld. De tuinen varieerden van 60 tot 12.000 vierkante meter en zijn behalve op vakmanschap ook beoordeeld op beleving, uitstraling en duurzaamheid. Volgens de jury is het niveau van de inzendingen dit jaar erg hoog.

 

Prijsuitreiking
De winnaar wordt in mei 2015 bekend gemaakt. Ook wordt de publieksprijs dan uitgereikt. Het publiek kan via de facebookpagina 'Lang Levende Tuinen' van de VHG zijn stem uitbrengen. De andere genomineerde bedrijven zijn Teo van Horssen Hoveniers uit Dordrecht, Booiman Tuinen uit Dwingeloo, Reuvers Buro voor Groene Ruimtes uit Dalen, Munter Tuinprojecten uit Tilburg, De Vrije Ruimte uit Nijmegen, Anno 2000 uit Dronten, Kamsteeg Tuinen uit Oosterhout en GroenXpert uit Wijchen.

 

Terug naar het overzicht