Het Wentholtpark Lichtenvoorde

Het Wentholtpark Lichtenvoorde

In de visie van De Hofmeesters moest het Wentholtpark weer een beleving worden voor jong en oud. Een plek om te ontmoeten, te recreëren en te sporten. Het water moest een verbindende, speelse en natuurlijke factor in het park worden. De Hofmeesters maakte hiervoor een passend ontwerp. 

 

Zitplekken

 

In het ontwerp zijn veel zitplekken opgenomen, van volle zon tot koelteplekken. Rondom de school zijn de aanwezige natuursteen blokken zo verwerkt dat ze als zitelementen kunnen worden gebruikt, de ronde kleurige zitplateaus en de bomen verbinden het park met de scholen. Hierdoor staan de scholen niet aan maar in het park. Dat wordt nog eens extra versterkt door het kaarsrechte gekleurde fietspad dat de wijken met de school verbindt. 

 

Schoolentree


De hoofdentree van de school heeft in het ontwerp een passend aangezicht gekregen. Door de parkeerplaats verdiept aan te leggen wordt het park optisch vergroot doordat de auto’s aan het zicht worden ontrokken. Het park oogt ook royaler door het fietspad in oostelijke richting niet recht door het park te laten lopen maar het een natuurlijke slinger te geven. Hiermee wordt een vierdeling van het park voorkomen.

 

Avontuur

 

Op diverse plekken in het park zijn avontuurlijke, deels interactieve, elementen gepland voor alle leeftijdens. Voor de jongste kinderen is er een labyrint en een slingertouw aan een boom.


Dieren

 

Ook de fauna is rijkelijk aanwezig met in het drachtplantenveldje een bijenstal, de knuffelweide en de vergrote hertenweide. Door een zo transparant mogelijke afscheiding lijkt het alsof de dieren vrij rondlopen. 

 

Bekijk hier het definitieve ontwerp.

 

In samenwerking met Stichting Wentholtpark Lichtenvoorde
In opdracht van Dusseldorp Lichtenvoorde