MENU

Creatie van tuin en landschap.

De Hofmeesters

hof (de; m; meervoud: hoven) omheind stuk grond beplant met bloemen, kruiden of bomen; = tuin.
mees·ter·schap (het; o) volmaakte beheersing van het ambacht.

Passie voor groen

Groen, dat is onze passie. Vandaar dat bomen, heesters en vaste planten in onze ontwerpen altijd centraal staan. Een tuin of park van De Hofmeesters prikkelt jouw zintuigen. Een spannende beplantingskeuze, verrassende materialen, vormen en verhoudingen zorgen voor een uniek accent. Ons ontwerp brengt het bijzondere van de plek tot bloei en laat je de seizoenen beleven.

 

Uniek Karakter

Een ruimte creëren die verrast en prettig aanvoelt. Dat begint met goed luisteren naar jouw wensen en kijken naar jouw buitenruimte en woning. Wat maakt jouw locatie uniek? Wat geeft jouw locatie karakter?

Dat gaan wij versterken met bijvoorbeeld een onverwacht lijnenspel, een spannend contrast, verrassend materiaalgebruik of juist verbluffende eenvoud.

Van een schets tot een definitief plan

 1. Intakegesprek – we brengen samen in kaart waar jouw wensen en doelstellingen liggen. Het is handig om te weten met welk budget wij rekening dienen te houden zodat ons plan daar zo goed mogelijk op afgestemd kan worden
 2. Offerte – wij werken de opdrachtomschrijving zo duidelijk mogelijk uit. Deze kunnen we met elkaar nog eens doornemen.
 3. Ontwerpen – akkoord? Dan gaan wij vol enthousiasme aan de slag met jullie droomtuin!
 4. 1e schetsontwerp – deze presenteren wij met gepaste trots en het liefst fysiek op locatie. Wel zo fijn! Dit is altijd een 2D ontwerp (plattegrond) voorzien van omschrijving, legenda en passende sfeerimpressies welke de ideeën en gewenste stijl in beeld brengen.
 5. 1 aanpassingsronde – indien nodig optimaliseren wij het plan op basis van jouw behoeften. 1 aanpassingsronde is standaard bij de geoffreerde prijs inbegrepen.
 6. Uitwerking van het plan – net zo enthousiast als wij?! Mooi, dan gaan we aan de slag met de voorcalculatie, materiaalkeuzes en eventueel een 3D uitwerking! Hierbij proberen wij zo veel mogelijk rekening te houden met de juiste prijs-kwaliteitsverhouding.
 7. Vinden uitvoerder – wij kunnen onafhankelijk meerdere offertes bij hoveniers en aannemers opvragen om de juiste partij te vinden voor de aanleg van jullie tuin.
 8. Aanleg-team samenstellen – samen met de gekozen hovenier of aannemer stellen wij het juiste aanleg-team samen.
 9. Aanleg-team begeleiden – wij nemen de lead om onze gezamenlijke visie optimaal bij het aanleg-team over te brengen. Wij houden grip op de planning, budgetten en de kwaliteit zodat jij één aanspreekpunt houdt. Wel zo duidelijk.
 10. Oplevering – wij zullen alles netjes achterlaten en opruimen en zorgen dat jullie een document krijgen met hoe de tuin de eerste periode onderhouden moet worden.
 11. Onderhoud – indien gewenst kunnen wij met één van onze partners onderhoudsafspraken maken. Van groot tot klein onderhoud, wat jouw wens maar is.

Het Hofmeesters-team

Samen mooie dingen maken daar draait het om.

Het team van De Hofmeesters begint bij onze klant, samen met hen veranderen wij wensen en ideeën in een passend ontwerp. Daarnaast hebben wij in de loop der jaren een groot netwerk opgebouwd met verschillende loyale en vooral kundige partners die allemaal kunnen bijdragen aan het realiseren van een fraai eindresultaat. Denk hierbij aan landmeters, stratenmakers, hoveniers maar ook leveranciers van planten, bomen, bestrating en decoratiematerialen.

Zo kunnen we garanderen dat ons ontwerp op de juiste manier gerealiseerd wordt.

Onze partners

 

NL Greenlabel

Wij zijn aangesloten bij NL Greenlabel als proffesionals.

Het label richt zich op de vergroening van de leefomgeving en maakt duurzaamheid van de buitenruimte helder en inzichtelijk. Via deze systematiek kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden van een gebiedslabel of terreinlabel. Zodat jij inzicht krijgt waar jouw bedrijf staat op de duurzaamheidsladder en wat de mogelijke ontwikkelingen zijn. Dit gaat in veel gevallen verder dan een BREEAM-certificaat welke wij ook kunnen verzorgen.